Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Treba 4/2018

.lifestyle .treba

TREBA SA SPOMALIŤ v Novej Cvernovke ● TREBA VIDIEŤ ikonu trip-hopu v Bratislave ● TREBA SI PRIPOMENÚŤ dobe primerané stavebné umenie ● TREBA NAVŠTÍVIŤ festival pre nadšencov ● TREBA SA POZERAŤ V TELKE Disco ako spôsob kariérneho rastu

TREBA SA SPOMALIŤ v Novej Cvernovke

V rozhovore pre rubriku Sedem cností a nerestí sme sa s básnikom Viktorom Suchým rozprávali o jeho najnovšej aktivite – Kabinete pomalosti v Novej Cvernovke. Vysvetľuje: „Nie sme inštitúcia, ale živá komunita ľudí, ktorí pred účelom uprednostňujú zmysel.“ Okrem toho, že si môžete prísť čítať a podebatovať (v pracovných dňoch od 13. do 17.), pozýva vás Viktor na najbližšie večerné podujatia (o 19.00): v pondelok 29. 1. sa zídu členovia Klubu pomalých čitateľov na voľnú debatu o románe izraelskej prozaičky Ajelet Gundar-Gošen Prebúdzanie levov. V stredu 31. 1. porozpráva Peter Krištúfek o zabudnutých čudných a záhadných knihách. Dňa 7. 2. Bude Viktor Suchý vykladať báseň Inventúra nemeckého autora Güntera Eicha.

TREBA VIDIEŤ ikonu trip-hopu v Bratislave

Britský raper a producent Tricky (bývalý člen skupiny Massive Attack, vlastným menom Adrian Thaws) už svojím hudobným pseudonymom demonštruje vlastnú povestnú nepredvídateľnosť, ktorú bohato uplatňuje i vo svojej experimentálnej produkcii.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite