Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Treba 01-02/2018

.lifestyle .treba

TREBA VIDIEŤ Zuzanu Kronerovú v divadle ● TREBA ZDRAMATIZOVAŤ Ladislava Mňačka ● TREBA SA UDOMÁCNIŤ v Klube .pod lampou ● TREBA NAVŠTÍVIŤ výstavný projekt pre Novú synagógu ● TREBA SA POZERAŤ V TELKE Politický triler maskovaný za drámu

TREBA VIDIEŤ Zuzanu Kronerovú v divadle

V rozhovore pre rubriku Sedem cností a nerestí sme sa s herečkou Zuzanou Kronerovou rozprávali aj o najbližších premiérach, ktoré ju čakajú v divadle. „Jedna je v Prahe, jedna v Bratislave, jedna zaujímavejšia ako druhá. V progresívnom mladom alternatívnom divadle Letí to bude už 4. januára Čaj a apokalypsa od Caryl Churchill, skvelá hra, skvelé kolegyne Eva Holubová, Eva Salzmannová a Zoja Oubramová, šikovná režisérka Martina Schlegelová, neodolala som. V Astorke robíme Lásky jednej plavovlásky s režisérskym duom SKUTR (Slovák Martin Kukučka a Čech Lukáš Trpišovský). Celé divadlo tam hrá. To bude krásny adrenalín. Držte palce!“ Premiéra je už budúci utorok 16. januára. 

www.astorka.sk

TREBA ZDRAMATIZOVAŤ Ladislava Mňačka

V sobotu v Mestskom divadle Žilina uvedú premiéru hry, ktorú podľa rovnomennej knihy Ladislava Mňačka Smrť sa volá Engelchen zdramatizovala Lenka Garajová a zrežíroval Tomáš Procházka. Ladislav Mňačko bol ako mladý partizán priamym svedkom vypálenia moravskej obce nemeckým komandom Ploština za to, že jej obyvatelia pomáhali partizánom.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite