Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Treba 34/2017

.lifestyle .treba

TREBA SPOZNAŤ Janis Joplin • TREBA SA PRIPRAVIŤ na divadelnú sezónu • TREBA NAVŠTÍVIŤ pop-kultur festival • TREBA ODŠTARTOVAŤ Tiché kino a džez v piešťanskej Elektrárni • TREBA SA POZERAŤ V TELKE Woody Allen v „neoficiálnej“ bondovke

TREBA SPOZNAŤ Janis Joplin

Na stredu o 20:30 pripravil Miro Ulman ďalšiu projekciu z cyklu Music & Film v Kine Lumière. Tentoraz na dokument Janis (USA, 2015) o legendárnej speváčke Janis Joplin, ktorá dokázala počas svojej krátkej, ale oslňujúcej kariéry – tá sa skončila jej predčasnou smrťou vo veku 27 rokov –  navždy zmeniť tvár rockovej hudby. Turbulentný život fenomenálnej speváčky rekonštruuje režisérka Amy J. Berg nielen pomocou archívnych záberov a fotografií, ale i doteraz nezverejnenej korešpondencie a výpovedí Joplinovej príbuzných a najbližších priateľov. Vo filme odznejú i jej najväčšie hity ako Piece of My Heart, Summertime, Cry Baby alebo Me and Bobby McGee. Film uvádzajú v pôvodnom znení (anglicky) so slovenskými titulkami.

TREBA SA PRIPRAVIŤ na divadelnú sezónu

Po mesačnej „odstávke" sa divadlo Stoka opäť hlási o slovo a ponúka svojim verným fanúšikom Augustové stokárske trojdnie. Od štvrtka do soboty uvedie v Cvernovke na Košickej 37 (vstup cez rampu a bránu) tri predstavenia Re re re..., WellnessProjektil. Vstupenky sa dajú kúpiť jednotlivo alebo výhodne na Stoka pass, ktorý platí na všetky tri predstavenia naraz. V piatok a v sobotu sa koná aj ďalšie divadelné podujatie Záleská divadelná púť 2017 , kde divadelníci, hudobníci, artisti, žongléri a cirkusanti obsadia dedinu Zálesie, aby tu vykúzlili ilúziu dôb dávno minulých, aby nadviazali na tradíciu starých jarmočných piesní a oživili prvky cirkusu a starej komédie dell’arte, rakvičkových komédií a vystúpení marionet. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite