Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Treba 31/2017

.lifestyle .treba

TREBA ČÍTAŤ Najkrajšiu detskú knihu v roku 2016 • TREBA POČÚVAŤ organy v katedrále • TREBA ROZHÝBAŤ KOSTI vo Východnej • TREBA SPOZNAŤ jazzyk v Trnave • TREBA SA POZERAŤ V TELKE Radosti a strasti súrodencov Van Goghovcov

TREBA ČÍTAŤ Najkrajšiu detskú knihu v roku 2016 – Cena Bibiany.

V rozhovore pre rubriku Sedem cností a nerestí sme sa so spisovateľom Perom Le Kvetom rozprávali aj o tom, ako vznikla jeho Kniha Chlapec s očami ako hviezdy: „Keď mala dcéra tri roky, zvykol som jej čítať knižky, ale ona mala najradšej, keď som si vymýšľal. Začal som si teda niečo spisovať, pred 18 rokmi, odložil to do šuplíka, že sa ku tomu vrátim, a zapodieval sa vydávaním textov pre dospelých. Raz sa mi ilustrátorka Martina Matlovičová sťažovala, že robí nejaké nezáživné ilustrácie a chcela by robiť niečo uletené. Vravím, mám jeden text, skúsim ti ho poslať a ona mi o dva dni volá, že presne tak si to predstavovala.“ Kniha vyšla v Artfore minulý rok a  získala ocenenie Najkrajšia detská kniha roka 2016 – Cena Bibiany. 

www.artforum.sk

TREBA POČÚVAŤ organy v katedrále

Ôsmy ročník Katedrálneho organového festivalu prebieha už od minulého týždňa každý štvrtok až do 7. septembra v bratislavskom Dóme sv.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite