Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Treba 30/2017

.lifestyle .treba

TREBA VIDIEŤ Michaela Jacksona súčasnej maľby • TREBA PRIVÍTAŤ popredných svetových organistov • TREBA HĽADAŤ unikátnu atmosféru • TREBA STRETNÚŤ najtalentovanejšieho tanečníka súčasnosti • TREBA SA POZERAŤ V TELKE Originál remakom nenahradíš

TREBA VIDIEŤ Michaela Jacksona súčasnej maľby 

V rozhovore pre rubriku Sedem cností a nerestí sme sa maliara Erika Šilleho spýtali na jeho osobný tip na dobrú výstavu: „Ak má niekto rád maľbu a ide v lete do Prahy, nech si ide pozrieť výstavu Gerharda Richtera, to by som nevynechal. Je to jeden z najväčších klasikov súčasnej maľby, taký akoby Michael Jackson súčasnej maľby. Má rôzne postupy, neskĺzava do manier, klišé, a aj keď je niekde jeho rukopis jasný, vždy to má nekoľko polôh. Viac výstav zmapovaných nemám, posledné tri mesiace som robil len na svojej výstave.“ Restrospektívna výstava Gerharda Richtera v Paláci Kinských v Prahe potrvá do 3. septembra. Výstava Erika Šilleho error potrvá v Kunsthalle Bratislava do 29. októbra.

www.ngprague.cz

TREBA PRIVÍTAŤ popredných svetových organistov

Trnava v rámci Medzinárodného festivalu organovej hudby už dvadsiatydruhýkrát od tohto piatka až do 10. septembra privíta popredných svetových organistov. Organové koncerty sa konajú na mieste, ktoré má mimoriadne bohatú hudobnú tradíciu – v Bazilike sv.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite