Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Juraj Lehotský: Predpracovné obrady ma tešia

.elena Akácsová .lifestyle .cnosti a neresti

Režisér Juraj Lehotský má za sebou premiéru nového hraného filmu Nina na karlovarskom festivale, momentálne film pripravuje do kinodistribúcie (21. septembra) a začína pracovať na novom filme. Tvrdí, že každý jeho pracovný deň je iný.

Juraj Lehotský: Predpracovné obrady ma tešia BORIS NÉMETH

nerobiť vôbec nič, to sa mi už tak nestáva ako kedysi.

Keď som bol mladší, nemal rodinu, tak som si užíval s kamarátmi bezstarostný bohémsky život. Keď mám voľno, rád sa pustím do prác okolo domu. Dokážem prerobiť skrinku, základné zručnosti mám, ale sofistikovanejšie práce, ako kotly a elektroniku, to nechávam odborníkom. Občas sa v Lidli poprechádzam, keď tam je akcia pre majstrov, ale to skôr žena mi kupuje všelijaké držiaky na náradia, chce, aby som si urobil poriadok. Občas sa milo hádame, že kto je dezorganizovanejší. Ja si myslím, že ona, ona to hovorí o mne. 

nakupovanie je pre mňa príprava pôdy na prácu.

Kúpim si dobré pero, pekný blok, že si tam budem písať tvorivé poznámky, dnes je to skôr nová myš k Macu. Ale rád si kupujem aj teraz diáriky v Tigrovi, tieto predpracovné obrady ma tešia. Minule som si chcel kúpiť nástenku na písanie scenára aj pripináčky, že si tam budem obrazy pripínať. Nakoniec som si nástenku urobil z kartónu, čo ostal z bicykla. 

človek môže byť závislý od všetkého, čo začne robiť pravidelne.

Môže to byť čokoľvek, neduh, práca, šport. Keď vie, že sa po tom dobre cíti, tak to chce robiť opakovane. Ja som začal trošku behať, mám lepšiu kondíciu, prečistí mi to hlavu, som sviežejší. Neznášam súťaženie, ani raz som nebol na skupinovom podujatí, vôbec si myslím, že behanie je pre jedného. Nemám rád behanie ani vo dvojici. Začal som s kamarátom, z Karlovky po Most SNP a späť som to zvládol bez zastavenia. Len jedna vec ma vyrušovala, že som sa s ním musel rozprávať. Keď behať, tak jedine sám so sebou. 

mám rád štipľavé jedlá.

Feferónky si nakrájam do akéhokoľvek jedla, viem, že sú všelijaké megaštipľavé odrody, ale ja mám jednoducho rád iba pikantné jedlo. Tieto (na fotke) som kúpil, lebo v Góvinde mi veľmi chutia feferónky vysmážané v masle. Údajne treba vysmažiť čerstvé, nie vysušené, ako som skúšal ja. Sčernalo to, bolo to horké a zlé. 

určite som si prešiel obdobím, že som niečo viac.

Chvíľku som tomu pocitu podľahol, keď sme mali úspech so Slepými láskami, ale časom som si uvedomil, že mi to nerobí dobre. Ľudia, ktorí sa berú príliš vážne, sú smiešni. Rešpekt musí prichádzať ruka v ruke s tým, čo robíme. Celá radosť z úspechu trvá len chvíľku, ale radosť treba mať celoživotne. Môžem urobiť niečo dobre, môže to byť aj kontroverzne prijaté, ale dôležité je už robiť niečo ďalšie, čo ma teší, baví. 

 

Celý rozhovor si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite