Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Treba 22/2017

.lifestyle .treba

TREBA POROZUMIEŤ Eurokontextu; TREBA SA STRETNÚŤ s knižným umením; TREBA ČÍTAŤ odmalička; TREBA OSLÁVIŤ architektúru a dizajn; TREBA SA POZERAŤ V TELKE Konšpiračná klasika;

TREBA POROZUMIEŤ
Eurokontextu

V rozhovore pre rubriku Sedem cností a nerestí sme sa s dramaturgičkou Miriam Kičiňovou rozprávali aj o festivale Eurokontext, ktorý sa začína už o týždeň 10. júna. Do Bratislavy príde sedem zahraničných inscenácií, budú sa konať panelové diskusie aj workshopy, ťažko si vybrať to najlepšie, napriek tomu sme ju požiadali o jej osobný tip: „Trpím obdivom k Janovi Klatovi a jeho Nepriateľa ľudu (Staré divadlo v Krakove) považujem za inscenáciu, ktorá je absolútne spoločensky kritická, humorná, má v sebe energiu. Ale prvýkrát bude u nás Island, a to je vzácne, aj keď ich inscenácia Othello je „popíková“ – dokáže prehovárať k masám a dokáže jednoducho a zrozumiteľne rozprávať o zložitých problémoch, ktoré sa v Shakespearovi objavujú. Viac na eurokontext.sk.

TREBA SA STRETNÚŤ
s knižným umením

Od štvrtka do nedele sa uskutoční už štvrtý ročník najväčšej medzinárodnej prehliadky knižného umenia na Slovensku. BRaK – Bratislavský knižný festival ponúkne pestrý program zložený z autorských stretnutí, diskusií, dramatizovaných čítaní, koncertov, tvorivých dielní a výstav, tento rok pod spoločným názvom Za zrkadlom.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite