Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Treba 20/2017

.lifestyle .treba

TREBA POROZUMIEŤ príčinám vojen; TREBA VIDIEŤ Najlepšie novinárske fotografie; TREBA SA ZAČAŤ TEŠIŤ na festival Pohoda v Rádiu_FM; TREBA PONOCOVAŤ v múzeách a galériách; TREBA SA POZERAŤ V TELKE Ponuka, ktorá sa nedá odmietnuť;

TREBA POROZUMIEŤ
príčinám vojen

V rozhovore pre rubriku Sedem cností a nerestí sme sa s choreografkou Natáliou Horečnou rozprávali o jej najnovšom balete Rómeo a Júlia – tak ako včera... a jeho posunutom posolstve od lásky k vojnám: „Riešim v ňom otázku, ako je možné, že aj dnes, v roku 2017, nám vojny klopú na dvere. Pýtam sa, čo je základom vojen, prečo vznikajú. Všetci riešime svoje vnútorné vojny, a tie sa potom prejavujú tými vonkajšími. Sila ega nám zatemňuje zrak, nevieme vedome rozlíšiť pravdu srdca a pravdu ega, vtedy v nás rastú vnútorné konflikty. Neveríme si, sme na seba zlí. Veľmi apelujem na sebalásku, ktorá nie je narcistická, ale čistá, pravá.“ V tejto sezóne si predstavenie môžete pozrieť ešte dvakrát: budúcu stredu 24. mája a 4. júna.
www.snd.sk

TREBA VIDIEŤ Najlepšie novinárske fotografie

Náš redakčný kolega, fotograf Boris Németh, minulý týždeň získal pre .týždeň Novinársku cenu 2016 v kategórii Fotografia – s cyklom nazvaným Homeland.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite