Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Biba Bohinská: Veď ja žijem svoj sen!

.elena Akácsová .lifestyle .cnosti a neresti

Scenáristka, dramaturgička a spisovateľka Biba Bohinská práve vydala knihu Tajné životy, ktorá vychádza z prvých šiestich dielov rovnomenného seriálu RTVS. Od júna začína písať druhú knihu a nebráni sa ani tretej sérii seriálu.

Biba Bohinská: Veď ja žijem svoj sen! BORIS NÉMETH

seriál Tajné životy sme oficiálne ukončili.

Ale máme veľa ohlasov, ľudia chcú tretiu sériu. Najviac všetkých máta téma týraných mužov, respektíve žien tyraniek, veľa dôchodcov je zas týraných svojimi deťmi. Viem si predstaviť, že by som tie témy spracovala, ale je pre mňa dôležité, aby v RTVS zostali ľudia, s ktorými fungujem posledných 5 či 6 rokov a vždy som sa o nich mohla oprieť.

študujem Individuálnu systemiku.

Je to psychologická metóda, ktorá hovorí o tom, že nie sme jedno psyché, ale že sa skladáme z viacerých vnútorných osôb. V rámci štúdia som si aj ja sama musela prejsť tou istou cestou ako moji klienti, nie som len teoretik. Som rada, keď im môžem povedať: viem, čím prechádzaš. Vidím, ako sa menia, nie diametrálne, ale je to, akoby si vyčistili svoj vnútorný dom. Nie som terapeut, ale sprievodca vnútorným svetom, pomáham im učiť sa spôsoby, ako si pomôcť sám. Pomáha mi to aj pri tvorbe, ak chcem, povedzme, napísať postavu agresora, musím ho pohľadať vo vlastnom podvedomí. Myslím, že aj preto sú tie naše postavy v seriáli také uveriteľné.

kúpila som si chatičku, malú, rozprávkovú, pri vode.

Vôbec som netušila, že kúsok od Bratislavy máme trajekt pre autá, cítila som sa ako vo Švédsku. Zistila som tam, že milujem kosiť trávu! Už som kosila trikrát, ešte ma to drží. Je to istý druh relaxu a navyše okamžite vidím výsledok. Preto aj veľmi rada umývam riad, nikdy som nemala umývačku. Moja práca je tak na 4 až 5 rokov, výsledok v nedohľadne, ale tuto vidím: špinavý riad – čistý riad, nepokosená tráva – pokosená. Veľká rýchlosť, to ma teší.

som trošku bojko.

Mávala som kedysi veľké strachy byť sama doma. Aj s rodičmi v dome som mala pocit, že tam niekto vojde. Budila som sa na každý hluk. V byte na štvrtom poschodí mám pocit bezpečia, možno, že je to vysoko. Chatka pri vode je prístupná, plôtik malinký, ale tam sa nebojím, nie je to na samote, ľudia tam bývajú celoročne. Ale v noci, keď sa zobudím, poviem si, že poď rýchlo radšej spať!

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite