Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Treba 14/2017

.lifestyle .treba

TREBA VIDIEŤ Autorské divadlo; TREBA ŠIŤ socialisticky; TREBA POROZUMIEŤ opernému umeniu; TREBA OSLÁVIŤ Týždeň slovenského filmu; TREBA SA POZERAŤ V TELKE Slovenský film v RTVS;

TREBA VIDIEŤ
Autorské divadlo

V rozhovore pre rubriku Sedem cností a nerestí sme sa s divadelným režisérom Jánom Luteránom rozprávali aj o tom, prečo nerobí autorské projekty, ako realizoval na škole, pri ktorých na začiatku nikto nevie, čo na konci vznikne, v ktorých sa pri tvorbe veľa improvizuje: „Inštitucionálna prevádzka divadla tomuto prístupu nefandí – dielne musia včas vyrábať, nedá sa za pochodu vymýšľať a na poslednú chvíľu uvidíme. Kamenné divadlá na Slovensku sú stále opatrné, píše sa rok 2017, a až teraz bude mať premiéru v SND hra Elity, ktorej text na pomery národného divadla nevznikol štandardne. O to viac som zvedavý.“ Elity v réžii Jiřího Havelku si môžete v SND najbližšie pozrieť v utorok a v nedeľu.

TREBA ŠIŤ
socialisticky

Pod názvom Nech šije! Móda na Slovensku 1945 – 1989 bude od štvrtka v SNG otvorená výstava, ktorá predstaví našu odevnú produkciu v podmienkach reálneho socializmu – od družstevne organizovaných podnikov zameraných na individualizovanú, zákazkovú módu cez masívnu konfekciu až po ateliérovú tvorbu odevných dizajnérov.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite