Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Treba

.lifestyle

NETREBA SI NECHAŤ UJSŤ festival Hory a mesto; TREBA PREPÁJAŤ vedu, hudbu, poéziu a vizuálne umenie; TREBA MAŤ PREHĽAD vo francúzskej kinematografii; TREBA SA SPOJIŤ Duo Tosca a Jimmy Pé; TREBA SA POZERAŤ V TELKE Voda na Marxov mlyn;

NETREBA SI NECHAŤ UJSŤ
festival Hory a mesto

V rozhovore pre rubriku Sedem cností a nerestí sme riaditeľovi festivalu Hory a mesto Alanovi Formánkovi položili aj otázku, prečo by sme mali na festival prísť, ak nás nezaujímajú ani také lezecké hviezdy ako Kevin Jorgenson, Adam Ondra či Ines Papert. „Festival nie je len o športe, ale aj o prístupe k životu, o horskej kultúre, o ľuďoch, ktorí žijú ďaleko aj vysoko od civilizácie. Má aj enviro sekciu, ktorá je tento rok zameraná na cirkulárnu ekonomiku. Z filmov bude asi najzaujímavejšia premiéra snímky Nesmrteľný les Erika Baláža o Tichej a Kôprovej doline.“ Od stredy do nedele trvá festival v Bratislave, potom sa s vybranými filmami presunie do Žiliny, Dolného Kubína, Trstenej, Zvolena, Prešova, Košíc a Starej Ľubovne.

TREBA PREPÁJAŤ
vedu, hudbu, poéziu a vizuálne umenie

Pod názvom Adamčiak, začni! bude od štvrtka v SNG v Esterházyho paláci samostatná retrospektívna výstava neoavantgardného umelca Milana Adamčiaka (1946 – 2017), ktorého náhle úmrtie nedávno zasiahlo slovenskú kultúrnu scénu.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite