Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Treba

.lifestyle

TREBA VIDIEŤ Dobro v Nitre; TREBA ZATANCOVAŤ príbeh o stvorení sveta; TREBA INTEGROVAŤ outsiderov na Slovensku, Islande i Nórsku; TREBA SPOZNAŤ Irenu Brežnú; TREBA SA POZERAŤ V TELKE Choderlos de Laclos podľa Formana;

TREBA VIDIEŤ
Dobro v Nitre

V rozhovore s divadelníkom Lacom Keratom pre rubriku Sedem cností a nerestí sme sa rozprávali aj o novej divadelnej hre Dobro, ktorú napísal: „Je o dobrom človeku, ktorého ničí spoločnosť, lebo keď je človek dobrý, tak je považovaný za hlupáka, neschopného, zbabelca, zneužijú ho. V tomto prípade z treťotriedneho herca urobia najprv tvár Európy a potom aj premiéra. Je to predstavenie súčasné a moderné, napísané moderným jazykom. Nie je to realistická hra, ktorej sú stále takí verní Slováci, lebo keď je to iné, tak plačú, že tomu nerozumejú. To neznášam. Tam nie je čo rozumieť, buď to pociťuješ alebo nepociťuješ.“ Najbližšie si Dobro môžete pozrieť 21. februára a 3. a 14. marca v štúdiu DAB v Nitre.

TREBA ZATANCOVAŤ
príbeh o stvorení sveta

Nový program SĽUK-u Genezis, s podtitulom Príbeh o stvorení sveta a o prvých ľuďoch prináša na scénu hudobno-tanečné predstavenie, obohatené spektakulárnou videoprojekciou, ktoré ponúka odľahčený pohľad na morálny imperatív knihy Genezis, jedného z najvýznamnejších textov židovského Tanachu a kresťanského Starého zákona.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite