Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Najdrahší futbalový prestup je hotový. Konečne!

.filip Olšovský .lifestyle

Paul Pogba sa prestupom do Manchesteru United stal najdrahším hráčom futbalovej histórie. Viac než o rekordnej sume sa však hovorí o vytúženom konci nekonečnej prestupovej ságy.

Najdrahší futbalový prestup je hotový. Konečne! BPI/Rex Features/profimedia 3. júl 2016, Paríž, Francúzsko: Paul Pogba oslavuje víťazstvo nad Islandom vo štvrťfinále majstrovstiev Európy vo futbale.

v súvislosti s rekordným prestupom dlho lietali vo vzduchu všelijaké cifry. Tie sa pohybovali v rozmedzí od osemdesiatich do stopäťdesiatich miliónov eur. Na pravú mieru ich vo svojom vyhlásení uviedol až Juventus Turín – dnes už bývalý zamestnávateľ najdrahšieho futbalistu sveta, ktorý zaňho zinkasuje v dvoch splátkach dovedna 105 miliónov eur. Ďalších päť môže od Manchesteru United zinkasovať na dodatočných bonusoch, pokiaľ sa bude Pogbovi v Anglicku dariť. Nuž, a anglický klub okrem toho ešte štedro ocení aj Pogbovho agenta Mina Raiola – tomu by malo z prestupu pritiecť jednorazovo približne dvadsať miliónov eur.

O prestupe francúzskeho stredopoliara do niektorého zo svetových veľkoklubov sa hovorilo minimálne od minulého leta.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite