Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Som lacné rande

.elena Akácsová .lifestyle

Chcela bojovať za spravodlivosť, vyštudovala právo, ale zistila, že to nie je nič pre ňu, tak išla do neziskového sektora. Moderuje, koučuje, dobrovoľníči a píše pre .týždeň.

Som lacné rande Boris Németh Podľa Mirky Gučíkovej nečíta ten, kto ešte nenašiel dobrú knihu a pre druhých nerobí nič ten, kto neprišiel na to, čo by ho nadchlo.

.naša stála spolupracovníčka Mirka Gúčiková píše pre .týždeň články o vzťahoch, výchove a psychopope, teda väčšinou o tom, čo ju trápi, pretože si potrebuje niektoré veci načítať, aby s nimi vedela pracovať. V rozhovore pre rubriku Sedem cností a nerestí nám prezradila, že jej guilty pleasure je pozeranie televízneho programu Nové bývanie, jej neresťou alebo skôr hendikepom je to, že nemá poňatia o čase a prísť niekam načas je pre ňu náročná úloha. Rada rozmýšľa o tom, čo by sa stalo, keby sa v niektorom bode svojho života rozhodla inak, ale nič neľutuje. Iba to, že sa zbytočne trápila a neužila si každú situáciu, lebo každá prináša niečo dobré. Celý rozhovor si prečítate v aktuálnom vydaní .týždňa alebo tu.

A tu ešte zopár zaujímavostí o Mirke Gúčikovej, ktoré sa na papier nezmestili:

robím aj zadarmo.

Pred materskou som koordinovala dobrovoľnícke projekty, ale ja sama som príliš nedobrovoľníčila. Až teraz ma to chytilo. S kamarátkami obnovujeme knižnicu v našej dedine, máme tam poobedňajší klub pre deti a popri tom triedime a zháňame knihy. Ide to veľmi pomaly. Ale vďaka tomu vznikajú nové vzťahy, zoznámili sme sa s ľuďmi, čo sa sem prisťahovali. Máme pár čitateľov, ktorým odporúčam knihy alebo s nimi diskutujem. Myslím si, že ten, kto nečíta, možno ešte len nenašiel knihu, čo by ho bavila.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite