Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kokosový olej: Dva v jednom

.jozef Koleják .lifestyle

V poslednom čase sa z neho stáva multifunkčná modla. A zdá sa, že právom. Kokosový olej je totiž až diabolsky všestranný.

Kokosový olej: Dva v jednom Eskymaks/profimedia Kokosový olej sa páli až pri dvesto stupňoch, takže je vynikajúci na vyprážanie, či pridávanie do múčnikov.

vždy som obdivoval preučených ľavákov. Dnes sa to už nerobí, každý si píše rukou, s ktorou mu to ide najlepšie, no moja generácia ešte sem-tam na základnej zažila, že sa ľavorukí tlačili do toho, aby písali pravou. Veď kto sa má na tie lakťom zotreté atramentové riadky pozerať? No a tak sa z ľavákov stali po nejakých tých rokoch roztržitosti, občasného zajakávania a nočného pomočovania fantastickí hrdinovia so špeciálnymi schopnosťami. Boli z nich zrazu ľudia obojruční. Napríklad dokázali pravou rukou písať román a do toho len tak z plezíru ľavou narúbať drevo. No a niečo podobné je aj náš kokosový olej.

Podobne, ako jeho príbuzný, vyrobený z olív, prináša radosť nielen všakovakým gastronautom, kulinárskym nadšencom a vlastníkom reštaurácií, ale aj všetkým lekárnikom a lekárničkám spolu s radom kozmetických firiem. Kokosový olej totiž na rozdiel od mnohých iných vecí na tomto svete môžeme používať napríklad ako krém, no zároveň si na ňom len tak z plezíru vypražiť hoci aj rezeň.

Dodnes nedokážem z pamäti vymazať jeden obraz.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite