Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ako prestať fajčiť? Stačí si rozbiť hlavu!

.elena Akácsová .lifestyle

Kunsthistorička Ľubica Hustá o sebe vie, že je nesústredená. Zato flexibilne rieši komplikované situácie, čo je ideálna vlastnosť pre riaditeľku podujatia Bratislava Design Week.

Ako prestať fajčiť? Stačí si rozbiť hlavu! Boris Németh

hoci sa festival Bratislava Design Week skončil minulý víkend, jej práca sa neskočila a dovolenka je ešte ďaleko. Popri robote v Českom centre musela zabezpečiť deinštaláciu expozícií, upratovanie a ešte len teraz sa začne s fakturáciou. „Situácia nie je ideálna, nie je to tak, že peniaze, ktoré sme získali z grantov a sme za ne vďačné, by už boli na účte. Takže pokiaľ tam nabehnú, to ešte bude zaujímavé,“ povedala nám pár hodín pred začiatkom a dodala, že tento festival, ktorý sa rozrástol z víkendovej akcie, je každý rok nová výzva, zakaždým je to najťažšie a nikdy nevie, ako to celé klapne. My už vieme, že to klaplo, takže teraz sa môže venovať aj práci na pripravovanom online magazíne pre dizajn a architektúru MAG DA, a ak zoženie peniaze, bude vydávať aj printy.

Okrem nového magazínu MAG DA mal na festivale slovenskú premiéru aj medzinárodný kurátorský projekt, do ktorého bola Ľubica Hustá zapojená ako kurátorka a ktorého výstupom je aj kniha European Design Stories. Kniha je aj formálne netradičná, je to záznam roadtripu a zároveň súčasného myslenia o dizajne, nie striktne dizajnová, objavujú sa tam rozhovory a fotografie z iných žánrov.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite