Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Liečivé omrvinky

.jozef Koleják .lifestyle

Kto už nemal ruky celé zababrané od troch ingrediencií, ktoré robia z obyčajného teľacieho či bravčového rezeň?

Liečivé omrvinky Cseh Ioan/Profimedia Strúhanka, popoluška medzi kuchynskými ingredienciami, urobí z jedla delikatesu.

človek vtedy vyzerá ako rosnička, na prstoch čudné oblé zakončenia z vajca, múky a strúhanky. A práve tá posledná, najskromnejšia ingrediencia robí celý ten zázrak.

Niekto verí, že ho vie vyliečiť aj z tej najzákernejšej choroby savo, niekto zas prisahá na nariedenú vodu s vodou, ktorá sa volá homeopatikum. Ja zas verím, že všetko vie vyliečiť strúhanka. Prišiel som na to už ako dieťa. Vždy, keď som mal zapálené hrdlo, hneď ma to podvedome ťahalo do špajze. Pekne som si odsypal zo strúhanky, veľkou lyžicou som si ju napchal do zapáleného gágora a čuduj sa svete, za tri dni intenzívnej strúhankovej kúry bolo všetko preč.

Možno to bolo tým, že sa mi vždy suchá strúhanka nalepila na podnebie a pri jej zošúchavaní jazykom som si spolu s ňou mechanicky postŕhal všetky baktérie, neviem. Odvtedy na liečivé účinky strúhanky nedám dopustiť a všetkým ju vrelo odporúčam. Na všetko. Treba povedať, že s tým žnem nebývalé úspechy, všetci sa pri tom mimoriadne zabávajú, plieskajú sa po stehnách a slovo strúhanka je spúšťačom vždy nových výbuchov smiechu.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite