Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Každý herec vás v šatni ohovorí

.elena Akácsová .lifestyle

Nikdy nejedz, keď nemáš čo! Never žene, ktorá ťa klame! Najviac míňaš, keď kupuješ! Životné pravdy podľa režiséra Eduarda Kudláča.

Každý herec vás v šatni ohovorí Boris Németh Podľa Eduarda Kudláča je profesia režiséra z veľkej časti len remeslo, naháňanie ľudí po javisku, odkiaľ a kam majú ísť.

S divadelným režisérom a fotografom Eduardom Kudláčom sme sa stretli pár dní po premiére Neviny v SND a tak sme sa spýtali, či je spokojný a nebojí sa, že mu to herci časom „pokazia“.

„Som spokojný, i keď ja som spokojný takmer vždy, keď skončí práca. Nechodím moc na reprízy, vlastne vôbec. V tomto som poučený, v divadle fungujú dve základné pravidlá: že každý herec vás v šatni ohovorí a po premiére si s tým robia, čo nemohli, kým som chodil na skúšky. Som s tým zmierený. Na druhej strane si vážim, že sú to veľkí profesionáli a tiež dobrí ľudia a že bude z časti aj ich osobná ambícia urobiť to tak, ako je to naskúšané,“ odpovedal.

Podľa Eduarda Kudláča je profesia režiséra z veľkej časti len remeslo, naháňanie ľudí po javisku, odkiaľ a kam majú ísť. Druhá polovica práce je psychológia, presvedčiť hercov, že to, čo vymyslel, má zmysel aj pre nich. Ako sa mu to darí?

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite