Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Už nejdem na čierne zjazdovky

.elena Akácsová .lifestyle

So Soňou Szomolányi o vplyve čítania Jacka Londona, Makarenka, Vinnetoua, Marie Curie a sci-fi na budúcich nositeľov prezidentských radov.

Už nejdem na čierne zjazdovky Boris Németh Soňa Szomolányi vyrastala v Tatrách a jazdila v tíme prvej československej ligy v zjazdovom lyžovaní.

sociologička a politologička Soňa Szomolányi, čerstvá držiteľka Radu Ľudovíta Štúra II. triedy za mimoriadne zásluhy o rozvoj demokracie, ochranu ľudských práv a slobôd a o rozvoj v oblasti spoločenských vied, nepatrí k ľuďom, čo sa radi pretŕčajú v médiách. Hovorí ticho, až jej musela ušná doktorka odkázať, že manželov sluch je v poriadku, to ona má hovoriť hlasnejšie. Ale nie je to jej taktika, aby ju všetci počúvali, to len celý život bojuje so svojou introvertnou povahou a trémou.

„Miluje rýchlosť, len pomaly si uvedomuje vek a zvyká si, že je prirodzené nezvládnuť všetko a pokorne prijať, že ju predbiehajú tridsiatničky.“

V rozhovore pre rubriku Sedem cností a nerestí nám prezradila, že vyrastala v Tatrách a jazdila v tíme prvej československej ligy v zjazdovom lyžovaní, hoci nádejnejšia bola v jazde na sánkach. Vášnivo lyžuje dodnes, neodradil ju ani lekár a choroba. Miluje rýchlosť, je súťaživý typ, len pomaly si uvedomuje vek a zvyká si, že je prirodzené nezvládnuť všetko a pokorne prijať, že ju predbiehajú tridsiatničky. A že už nemôže ísť na čierne zjazdovky a na maximum.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite