Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Charakter je bonus

.elena Akácsová .lifestyle

Kostýmová a scénická výtvarníčka Alexandra Grusková často pracuje s veľkými hviezdami a pri nich sa naučila, že nestačí mať len talent.

Charakter je bonus Boris Németh Alexandra Grusková má rada severské detektívky, cyklaménovú farbu a kávu.

Prácu Alexandry Gruskovej majú možnosť častejšie obdivovať diváci v zahraničí, ako doma. Divadelná sezóna ešte nie je ani v polovici, a ona už má za sebou dve významné premiéry v Essene a Prahe, ďalšie dve pred sebou zase v Prahe.

Cestovanie za prácou jej však nerobí vôbec problém. Naopak, nebaví ju byť na jednom mieste. „Rada cestujem, aj za prácou, ale ateliér mám doma, musím si nájsť vždy niekoľko dní pokoja na koncentráciu, najmä keď navrhujem niečo nové. Teraz, keď mám prácu v Prahe a Brne, chodím do Bratislavy najmä kvôli škole, kde učím bakalársky ročník na Katedre scénografie VŠMU,“ vysvetlila nám a ešte dodala: „Praha ma fascinuje, má v sebe živosť, dobre sa tam cítim, ale potom mi dobre padne prísť sa domov do Bratislavy upokojiť. Ako umelkyňa som na voľnej nohe, nemám prácu garantovanú, viem tak jeden-dva roky dopredu, čo budem robiť. Momentálne sa venujem najmä kostýmovej tvorbe pre operu a balet, sú to veľké produkcie, veľké obsadenia, alternácie, treba tam dozrieť na každý detail. Pre činohru navrhujem aj dekorácie, tam sa to dá, skĺbiť obe profesie.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite