Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Sú autá jednej značky rovnaké?

.michael Kasarda .lifestyle

Keď automobilka vyrába príliš veľa modelov, rozdiely medzi nimi sa strácajú a zákazníci môžu byť zmätení. Autá jednej značky sa často líšia len gramážou.

Sú autá jednej značky rovnaké?

nedávno som na vlastné oči zažil túto rozkošnú situáciu: moja známa (nie je blondína ani farbou vlasov, ani presvedčením) na parkovisku pristúpila k čiernemu audi s veľkým kufrom a chcela si ho otvoriť. Nešlo. Pomýlila si svoje Audi A3 Sportback s vedľa stojacim A4 Avant. Štylistické odtiene sa strácali na ušmudlanej čiernej metalíze oboch áut a s rukami plnými nákupu z trhoviska na Miletičovej sa jej nechcelo skúmať bočný profil či jemné odlišnosti v dizajne zadných svetiel.

Štylistické odtiene a dizajnové odlišnosti? Nebudeme si nič nahovárať – všetky modely Audi vyzerajú vlastne rovnako. Mohol som sa o tom presvedčiť už mnohokrát – pravidelne mi tá obrovská predná maska vyplní celé spätné zrkadlo. Ešte bližšie, a už mám otlačený reliéf v zadnom nárazníku.

Je to problém najmä nemeckých automobiliek – majú príliš agresívnych vodičov. A tiež vyrábajú príliš veľa modelov, ktoré sú si podobné ako vajce vajcu. Ale myslím si, že tým trpí napríklad aj japonský Lexus – lepšie povedané, ich aktuálne portfólio je také ohavné, že musím odvrátiť zrak skôr, než by som dokázal identifikovať konkrétny model.

„Nebudeme si nič nahovárať – všetky modely Audi vyzerajú vlastne rovnako.“

Automobilky už nepredávajú samostatné modely, ale len veľkosti – a vyberáte si vhodnú veľkosť tak, ako si vyberáte tú veľkosť topánky, ktorá vám sadne na nohu. Všetky modely sa šoférujú rovnako, majú rovnakú výbavu, môžete ich mať v rovnakej farbe. V teórii je táto stratégia celkom pochopiteľná.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite