Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Ivan Šiller nemá talent. Na džez

.elena Akácsová .lifestyle

To ale vôbec nevadí, pretože nehrá džez, ale súčasnú vážnu hudbu, organizuje rôzne projekty a s kolegami sa snaží zreformovať učenie hudobnej výchovy na základných školách.

Ivan Šiller nemá talent. Na džez Boris Németh

koncertný klavirista a pedagóg Ivan Šiller nám v rozhovore pre rubriku Sedem cností a nerestí okrem iného prezradil, že rád organizuje ľudí a zaujímavé projekty, ale je ich toľko, že mu manželka odporúčala radšej ich nevymenúvať, aby nás nezmiatol (no ale predsa aspoň tri najznámejšie: Cluster Ensembe, rezidenčný súbor Rádia Devín Ensemble Ricercata, Veni Academy).

Aj keď má organizačné schopnosti, nie je práve spoločenský typ, napriek tomu, že je hudobník, miluje ticho. Baví ho upratovať a škatuľkovať, chodiť po blších trhoch a hľadať staré veci. Deti nevychováva, ale transformuje a je to vraj obojsmerný proces. Život berie vážne až pateticky, ale vekom sa to zlepšuje. Kedysi bola hudba jeho koníček, teraz žiaden nemá, pretože od sedemnástich sa jej začal venovať profesionálne. Hrával hokej, ale predsa len to nie je šport priateľský k rukám klaviristov, takže keď si ruku narazil, rozhodol sa nepokúšať osud. Celý

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite