Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Bojím sa mať deti

.veronika Pavlíková Klindová .lifestyle

Minulý rok sa po prvýkrát v našej histórii najviac detí narodilo ženám po tridsiatke. Kto si však myslí, že sú to obyčajné kariéristky, nemôže sa mýliť viac.

Bojím sa mať deti S/PX1M/Lucie Čermáková/Profimedia „Zamestnávatelia o matky s malými deťmi nemajú veľký záujem. Znamenajú pre nich zvýšené náklady.“

mám skoro tridsať rokov, som vydatá a bojím sa mať deti. Nie je to preto, že by som ich nemala rada, nechcela sa deliť, mala zdravotné problémy alebo by som sa bála o svoju postavu. Vôbec nie. Verím každej jednej žene, keď rozpráva o tom, aké je materstvo krásne, ako ju napĺňa a ako v ňom našla zmysel života. Tým ženám to dokonca aj trochu závidím. No ja mám skoro tridsať rokov a stále ma trápi jedna otázka. Za čo?

Keď sme sa v práci rozprávali o rodinách a deťoch, prekvapila ma staršia kolegyňa, tiež učiteľka, reakciou „dieťa nie je o peniazoch“. Sčasti jej musím dať za pravdu. Možno to platí pre ženy a mladé rodiny, ktoré žijú u rodičov alebo aspoň blízko nich. Možno to platí pre rodiny na dedine, kde si toho môžu veľa dopestovať a dochovať.

Neplatí to však pre množstvo mladých ľudí, ktorí sa sťahujú do veľkých miest. Prídu za vysokou školou a zostávajú kvôli práci. Majú veľké sny, chcú žiť lepšie ako ich rodičia. Nakoniec si v tých veľkých mestách nájdu akurát tak podnájom, o ktorý sa delia s ďalšími, aby všetko zvládali finančne.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite