Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Začiatkom septembra sa dve slovenské mestá môžu tešiť na Týždeň ukrajinského filmu

.sita .kultúra

Mnohé z týchto filmov boli ocenené na medzinárodných festivaloch. Program je dostupný online.

Začiatkom septembra sa dve slovenské mestá môžu tešiť na Týždeň ukrajinského filmu YouTube Ostreľovač. Biely havran

začiatkom septembra sa dve slovenské mestá môžu tešiť na Týždeň ukrajinského filmu. V dňoch 3. až 6. septembra sa podujatie bude konať v Bratislave v kinosále Slovenskej národnej galérie ako alternatívnom priestore rekonštruovaného kina Lumière. V hlavnom meste sa bude konať aj panel týkajúci sa spolupráce medzi Slovenskom a Ukrajinou v oblasti filmového priemyslu. Podujatie sa 7. septembra presunie do Košíc, a to do Kina Úsmev. V metropole východu potrvá do 10. septembra. Ako na svojej webstránke ďalej uviedlo Ministerstvo kultúry (MK) SR, podujatie realizované pri príležitosti mesiaca ukrajinskej kultúry na Slovensku prinesie výber filmov týkajúcich sa najmä rusko-ukrajinského vojnového konfliktu. Mnohé z týchto filmov boli ocenené na medzinárodných festivaloch. Program je dostupný online. Vstup na podujatia je voľný, až kým sa nenaplní kapacita sály, avšak je možná rezervácia, tiež online.

Ukrajina oslavovala 24. augusta štátny sviatok – Deň nezávislosti. Pri tejto príležitosti sa na Slovensku v rámci mesiaca ukrajinskej kultúry konali viaceré podujatia, ktoré upriamili pozornosť na Ukrajinu, kultúrnu krajinu, ktorej kinematografia patrí do kultivovaného európskeho priestoru a je oceňovaná na filmových festivaloch po celom svete,“ približuje riaditeľ Národného kinematografického centra Slovenského filmového ústavu (SFÚ) Rastislav Steranka. Doplnil, že Týždeň ukrajinského filmu je dôležitou platformou na prezentovanie súčasnej ukrajinskej tvorby.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite