Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.týždeň vo filme: Denzel likviduje, Mozart inšpiruje a Margaret zvádza

.juraj Malíček .martin Papšo .rado Macko .kultúra

Končia sa prázdniny, ale my v našej relácii o filmoch nepoľavujeme. Na záver leta sa porozprávame o novom českom filme natáčanom po celkom svete. Okrem toho drsný, ale pokojný Denzel Washington zlikviduje minimálne celú taliansku mafiu (je to, samozrejme, fikcia, takže predseda sa nemusí báť, že prišiel o kamarátov). Doprajeme si aj trochu jemnej erotiky v kombinácii s napätím. A na záver sa už trochu pripravíme na nový školský rok – návštevou hudobnej školy, ktorá má tajný portál do sveta Mozartovej Čarovnej flauty. Kliknúť na video vás pozývajú Juraj Malíček a Martin Papšo.

VOLUME 5 (premiéry 31. augusta)

Dvě slova jako klíč (réžia: Dan Svátek)

Voľné pokračovanie filmu Úsměvy smutných mužů (podľa knihy Josefa Formánka). Snímka DSjK sleduje osudy rôznych ľudí na niekoľkých kontinentoch, ktoré sa postupne prelínajú a nakoniec sa spoja do jedného príbehu. Nakrúcalo sa všelikde (Francúzsko, Dánsko, India, Himaláje, New York, Japonsko a dokonca aj v Čechách). Objaví sa aj Pierre Richard, ktorého české filmy začali nejako baviť (hral aj vo Vianočnom príbehu).

Žeby český Babel? K tomu mám jednu vtipnú príhodu.

Equalizer 3: Posledná kapitola (Equalizer 3, réžia: Antoine Fuqua)

Denzel Washington hrá bývalého člena elitnej špeciálnej jednotky. Aby odčinil veci, ktoré narobil, tak slúži spravodlivosti v mene utláčaných. Najprv sa ošíva, chce sa dohodnúť bez násilia a keď grázli nedajú pokoj, všetkych brutálne zmasakruje. V tretej časti sa pôjdeme vyvetrať do Talianska.

Hviezdy napoludnie (Stars at Noon, réžia: Claire Denis)

Mladá americká novinárka je nútená zostať v súčasnej Nikarague, kde sa zamiluje do záhadného Angličana, ktorý sa zdá byť jej najväčšou šancou na to, ako sa dostať preč. Čoskoro si však uvedomí, že môže byť ešte vo väčšom nebezpečenstve ako ona. Film je adaptáciou románu Denisa Johnsona. Ide o triler zo súčasnosti plný politických intríg a (a pozor, deťom zapchať uši) jemnej erotiky.

V hlavnej úlohe Margaret Qualley. Čo na to jej mama Andie?

Čarovná flauta (The Magic Flute, réžia: Florian Sigl)

Tim je študentom spevu na medzinárodnej Mozartovej internátnej škole v rakúskych Alpách. Raz v noci objaví starý tajný portál, ktorý ho zavedie do sveta Mozartovej Čarovnej flauty. Rodinné fantasy dobrodružstvo, ktoré má trochu priblížiť Mozarta mladším divákom atraktívnou formou.

Takýmto spôsobom môžu tvorcovia využiť, čo sa im hodí z predlohy bez toho, aby boli obviňovaní, že sa od nej odkláňajú. 

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.juraj Malíček .martin Papšo .rado Macko .kultúra
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite