Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Medial Banana nechce medzi fanúšikmi dezolátov

.marian Jaslovský .medial Banana .kultúra

Hudobníci sa postavili proti nenávisti a nechutným komentárom.

Medial Banana nechce medzi fanúšikmi dezolátov medial banana

na festivale Uprising vystúpila s veľkým úspechom aj populárna skupina Medial Banana. Na konci svojho setu sa vyfotila na pódiu s fanúšikmi spolu so svojim hosťom Vadymom zo skupiny Mad Heads. Na jej Facebooku sa však objavilo nemálo nenávistných komentárov od priaznivcov Putina a Ruska. Skupina ich slušne, ale rozhodne požiadala, aby prestali byť jej fanúšikmi, týmito slovami:

Nemohli sme si nevšimnúť niektoré absolútne nechutné komentáre pod našou fotkou z Uprisingu s naším ukrajinským bratom Vadymom. Roky sa tu objavujú čudné reakcie niektorých našich „fanúšikov“ - vždy sme to riešili tak, že sme komentáre ani ľudí nevyhadzovali, iba sme ich nechali visieť na nástenke hanby navždy. Tentoraz ale primitivita a vulgárnosť prekročila všetky hranice, takže sme sa rozhodli spoločne reagovať, nech to vidíte všetci.

Vy, čo máte hlavy a srdcia otrávené nenávisťou, ktorá vás núti písať podobné komentáre - spravte nám radosť, a dajte našej kapele unfollow. O takých fanúšikov, ako ste Vy, nestojíme. Nemôžeme a nebudeme sa ďalej pozerať na to, ako svojimi toxickými myšlienkami zahlieňujete náš priestor, ktorý vždy bol a vždy bude slobodným a bezpečným priestorom pre všetkých ľudí dobrej vôle bez ohľadu na národnosť, pohlavie, sexuálnu orientáciu, farbu pokožky a vierovyznanie.

Ak si naozaj myslíte, že vlajka nášho suseda, ktorého brutálne napadol nenažraný, necivilizovaný národ, je handra -  máme pre Vás radu. Predajte všetky naše cd-čka, platne aj všetok merch a kúpte si za tie peniaze letenku do Ruska. Na vlastné oči sa presvedčíte o tom, ako sa tam žije, čo tam hovoria o celom civilizovanom svete a dokonca aj o našej krajine - ale pozor! Potom už budete darmo plakať na Facebooku, alebo Instagrame, pretože tie sú tam, čuduj sa svete, zakázané. Pred pár dňami sme si tu doma pripomenuli 55 výročie brutálnej okupácie Československa. O tom, ako dopadlo Slovensko po 23 rokoch nezištnej pomoci od našich „priateľov“ z Kremľa sa môžete ísť presvedčiť pár kilometrov za naše hranice, do Rakúska. 

Vy, ktorí ste iba pomýlení, pretože vás požuval a vypľul facebook, máte ešte čas sa spamätať. Čerpajte informácie z relevantných zdrojov, nie z pochybných stránok a profilov, ktorým obsah prikazujú z Kremľa a mávajú im pritom pred nosom krvavými rubľami.

Slava Ukrajini! Herojam slava!

Zdroj: Facebook skupiny https://www.facebook.com/MedialBanana 

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite