Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zomrel Vašo Patejdl z Elánu

.tasr .kultúra

Úmrtie potvrdila skupina aj na sociálnej sieti.

Zomrel Vašo Patejdl z Elánu sita/jana birošová

zomrel hudobník Vašo Patejdl. Potvrdila to skupina Elán na sociálnej sieti.

„S nekonečnou bolesťou a prázdnotou v našich srdciach vám oznamujeme, že v sobotu 19. augusta 2023 v nočných hodinách nás po krátkej a ťažkej chorobe navždy opustil mimoriadny a vzácny človek,  náš celoživotný priateľ, výnimočný a geniálny hudobník a hudobný skladateľ megahitov svetovej úrovne, pán Vašo Patejdl,“ uviedla skupina.

Ku kondolenciám sa pripojili aj viaceré osobnosti. „Viem to od rána a som strašne smutná. Skutočne to bola šokujúca správa. Je mi to strašne ľúto, pretože odišiel človek, ktorého sme milovali všetci a vážili sme si ho. Bol to výborný muzikant, aranžér, spevák, skladateľ a kamarát,“ uviedla česká speváčka Helena Vondráčková.

Úmrtie doľahlo aj na jeho kolegov. „Ešte včera podvečer som s ním telefonoval, takže som vedel, že je veľmi zle.,“ uviedol Ján Baláž z Elánu. „Nebol to teda blesk z jasného neba, ale aj tak som z toho hrozne smutný a rozčarovaný. Je to smutné a nespravodlivé, lebo to bol veľmi dobrý človek,“ povedal Baláž.

Elánista Ján Baláž poznal Vaša Patejdla od detstva: „Spoznal som ho už predtým, keď sme spolu ešte nehrali. Prežil som s ním celý život, prežili sme toho strašne veľa, my sme žili spolu naplno desaťročia.“

Patejdl bol skladateľ, aranžér, spevák a hráč na klávesové nástroje. Bol jedným zo zakladateľov skupiny Elán, nahral s ňou prvé štyri albumy. Na konci roku 1984 z kapely odišiel. Za svoju umeleckú tvorbu získal viacero ocenení.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite