Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Filmy .týždňa: Krimi romanca, adrenalín aj teror v rodine

.martin Papšo .kultúra .film

Nevinný. V zajatí zla. Hoci to znie ako heslá z tlačoviek Smeru k zatýkaniu ich nominantov, v skutočnosti sú to názvy aktuálnych noviniek v našich kinách. Pri troche predstavivosti si s blížiacimi voľbami môžeme spojiť aj film o pretekaní.

Filmy .týždňa: Krimi romanca, adrenalín aj teror v rodine PPRESSFOTO FILM EUROPE Záber z francúzskeho filmu Nevinný, ktorý sa pohybuje medzi drámou, romancou, komédiou a krimi trilerom. Réžia: Louis Garrel, 2022.

podľa zápletiek filmov sa to zdá nepravdepodobné, ale až dva z nich sú inšpirované skutočnými udalosťami. Väčšinou sa to berie ako výhoda, ale keď sa nad tým zamyslíme, zistíme, že by sme za to mali dávať tvorcom o niečo menší kredit. Znamená to totiž, že nedokázali vymyslieť niečo poriadne sami od seba. V prvom dnešnom filme pôjde o vydarený žánrový hybrid romantickej krimi komédie s prvkami rodinnej drámy.

Druhý kúsok žiadny hybrid nepripustí, bude o poctivých spaľovacích motoroch v pretekárskych autách, ktoré šoférujú hráči videohier. Na záver si doprajeme atmosférický horor o desivých rodinných tajomstvách, ktoré ukrývajú steny starého domu. 

film týždňa: Nevinný

Abel je tridsiatnik, ktorý je stále trochu uviaznutý vo vzťahu s tragicky zosnulou manželkou. Jeho matka ho navyše zaskočí informáciou, že si plánuje zobrať muža zatvoreného vo väzení. Nový nevlastný otec Michel sa po prepustení tvári, že sa polepšil, ale nadviazať priateľský vzťah nebude jednoduché.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite