Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Skupina Slniečko / Punto a rybacé hlavy má 40 rokov

.marian Jaslovský .kultúra

Toto bude osobné. V Slniečku som totiž hral 10 rokov, od roku 1990. Vďaka nim som prežil najkrajšie 90. roky, aké som si mohol želať.

Skupina Slniečko / Punto a rybacé hlavy má 40 rokov Marian Jaslovský

v sobotu sa v Piešťanoch, kde je Slniečko kultovou legendou, konal koncert pri príležitosti 40. narodenín kapely a krst nového albumu Majte nás radi. Veľmi ma potešilo, že som bol pozvaný ako jediný zo žijúcich bývalých členov. Radostne som si zahral tri pesničky a vybehol pofotiť.

A čo ešte? Budem copypejstovať. Keď líder skupiny Peter Remiš, teda Punto, vydával pre niekoľkými rokmi knihu textov, napísal som predhovor. Z neho vyberám: 

Presne si pamätám, kde som sa po prvýkrát stretol s poéziou Petra „Punta“ Remiša. V osemdesiatom deviatom roku vyšla platňa Rocklet ’88, kde kadejaké kapely nahrali svoje songy. Končilo to pesničkou Ľudevít Štúr skupiny Slniečko. Spozornel som preveľmi. Nielen že to bolo veľmi dobre zahrané, ale ten text, hoci v nárečí a vo folkovo-swingovo-akordeónovom sounde (čo akosi predurčuje na istú policu) bol absolútne brilantný. Ľudevít Štúr sa stal našou hymnou vtedajšieho leta, púšťali sme ho dokola na početných žúroch. Popri Stingovi, Milesovi Davisovi a Patovi Methenym.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite