Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Dotyky a spojenia: Spomienka v časoch divadelnej abstinencie

.tereza Hladká .kultúra

Počas leta zažívame my, na divadelnom zážitku závislí jedinci, nechcený divadelný útlm. Nezostáva nám tak nič iné, len si toto obdobie divadelnej abstinencie vyplniť aspoň spomienkou na všetko podnetné, čo sa nám podarilo vidieť a tešiť sa na to, čo všetko nás po prázdninách znova čaká. Pravidelnou bodkou za divadelnou sezónou je už osemnásť rokov festival Dotyky a spojenia v Martine.

Dotyky a spojenia: Spomienka v časoch divadelnej abstinencie KATALÓG FESTIVALU Divadlo z pasáže – Čajka

festival je skvelou príležitosťou pozrieť si výber toho najzaujímavejšieho a najinšpiratívnejšieho, čo za minulú sezónu v našich končinách vzniklo. Mať zhustený divadelný zážitok, môcť ísť do divadla nie raz za deň, ale rovno trikrát! Po roku sa zvítať s podobne naladenými divákmi, kolegami, priateľmi a známymi. Tešiť sa, že môžeme zas na chvíľu zdieľať jeden časopriestor a Martin sa opäť stane hlavným mestom divadla.

Práve vďaka Martinu a jeho komornej atmosfére (a nepochybne aj vďaka výnimočnému genius loci tohto miesta) je festival Dotyky a spojenia zakaždým nesmierne príjemným zážitkom. Na sklonku divadelnej sezóny už vo vzduchu cítiť leto a tak človeku dobre padne, že sa môže prísť osviežiť do útrob divadla a stále mať dosť času zážitok vstrebať a vychutnať – program nie je príliš nahustený, s vyplazeným jazykom nemusíme prebiehať z jednej produkcie na druhú a pohodlne stihneme aj kávu v divadelnej kaviarni Brept. Tá tradične hostila diskusnú platformu, tento rok zameranú na stav súčasného herectva a jeho krízy a výzvy. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite