Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Seriálové a filmové tipy: Zabijak bolesti, Iba vraždy v budove a New York Jets

.bibiána Kristína Danitová .kultúra

Tohtotýždňová ponuka streamovacích služieb je plná drámy, akcie a záhad. Nechýba však ani humor v podaní mimozemšťanov skúmajúcich ľudské správanie a pohľad do zákulisia prípravy hráčov amerického futbalu na novú sezónu.

Seriálové a filmové tipy: Zabijak bolesti, Iba vraždy v budove a New York Jets Freepik.com

Netflix

zabijak bolesti – 10. august

Farmaceutická firma Purdue Pharma v roku 1996 vyvinula OxyContin, liek proti bolesti na báze oxykodónu. Zázrak medicíny, ktorý tisícom užívateľov uľavil od bolesti, sa rozšíril medzi ľudí a o takmer dve desaťročia spôsobil katastrofu. Lekári ho hojne predpisovali a ľudia ho užívali ako cukríky. V Amerike tak vyrástla generácia závislá na liekoch. Firmu Purdue Pharma vlastní rodina Sacklerových, ktorá je známa najmä filantropiou. Liek ich spoločnosti stál život pol milióna ľudí. Podarí sa vyšetrovateľke odhaliť pôvod novodobej opioidovej krízy?

Dramatickú minisériu vytvorili Micah Fitzerman-Blue and Noah Harpster. Je založená na dvoch článkoch: Rodina, ktorá vybudovala ríšu bolesti od Patricka Raddena Keefeho a Zabijak bolesti: Impérium podvodov a pôvod epidémie opioidov v Amerike od Barryho Meiera. Hrajú Uzo Aduba, Matthew Broderick, Sam Anderson, Taylor Kitsch a Carolina Bartczak.

rachel Stoneová: Stávka na srdce – 11. august

Špiónka Rachel Stoneová má novú misiu – získať späť počítačový systém zvaný Srdce. Najcennejšiu a zároveň najnebezpečnejšiu zbraň Charte ukradla hackerka Keya Dhawan. Stoneová je rozhodnutá získať Srdce späť. Podarí sa jej však úspešne dokončiť misiu?

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite