Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.týždeň vo filme: Gran Turismo, desivé klopanie aj svokor kriminálnik

.juraj Malíček .martin Papšo .rado Macko .kultúra

Chcete vedieť, čo je nové v kine? Dorazil tam film podľa hernej simulácie závodov. Nebude to len simulácia filmu? Ak sa radi bojíte, možno budete zvedaví na horor, kde niekto strašidelne vyklopkáva na stenu. Ak sa radi smejete, možno budete zvedaví na francúzsku kriminálnu komédiu o synovi, ktorého trápi nová známosť jeho matky – čerstvo prepustený kriminálnik. Čo od tých filmov čakať? Dozviete sa od našich odborníkov, ktorí majú filmy v malíčku: Juraj Malíček a Martin Papšo.

Nevinný (L’Innocent, réžia: Louis Garrel)

Komediálny triler Louisa Garrela. Inšpiroval sa vraj vlastným životom.

Keď sa Abel dozvie, že sa jeho matka chce znova vydať za muža vo väzení, spanikári. S pomocou svojej kamarátky ju chce ochrániť, ale možno zmení názor po tom, ako sa s novým nevlastným otcom stretne...

V zajatí zla (Cobweb, réžia: Samuel Bodin)

Horor. Osemročného Petra trápi záhadné, neustále ťukanie na stenu jeho spálne. Jeho rodičia tvrdia, že sa mu to len zdá. Ako sa Petrov strach stupňuje, začne veriť, že jeho rodičia skrývajú strašné tajomstvo. Čo môže byť pre dieťa desivejšie?!

Niečo podobné vyšlo výborne v Prekliatom dedičstve. Ale toto skôr trailerom pripomína nedávneho Strašiaka podľa Kinga. Ak budete počuť ťukanie, snáď to nebude vaše ťukanie na čelo. Otec sa trochu podobal na Škriniara.

Gran Turismo (réžia: Neill Blomkamp)

Adaptácia počítačovej hry o pretekaní aut. V takom prípade je ťažko hovoriť o adaptácii, skôr ide len o využitie značky.

Režíruje Neill Blomkamp, ktorý kariéru naštartoval nezávislým scifíčkom District 9 a ďalšie filmy rovnakého žánru už nemali taký úspech aj keď zohnal veľké hviezdy. Chystá District 10.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.juraj Malíček .martin Papšo .rado Macko .kultúra
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite