Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Hudobný odkaz Pink Floyd stále žije

.samuel Ivančák .kultúra .hudba

...a je ešte živší, než by ste si vôbec vedeli predstaviť. Jeho silu predstavil Nick Mason, bubeník a zakladateľ skupiny so svojou kapelou.

Hudobný odkaz Pink Floyd stále žije IAN WEST/PA IMAGES/GETTY IMAGES Nick Mason so svojou kapelou Saucerful Of Secrets v Londýne v roku 2018.

mnohí z najstarších a stále slúžiacich hudobníkov nám môžu byť veľkým príkladom. Ich prítomnosť je inšpiráciou a tiež receptom na život. Ostatne, nemusíme chodiť ďaleko, niekoľko starých majstrov máme aj doma. Medzi tých zo sveta patrí aj Nick Mason. 

Dnes už 79-ročný pán pred niekoľkými rokmi na popud svojich priateľov založil formáciu Saucerful of Secrets, ktorou ďaleko pretromfol aj svojich bývalých kolegov.

urobiť si radosť a potešiť fanúšikov

A pritom to začalo celkom nenápadne a neplánovane. Nick Mason hádam ako jediný celé dve desaťročia od definitívneho ukončenia pôsobenia Pink Floyd inicioval opätovné obnovenie fungovania skupiny. No je to možno aj tým, že ako bubeník stál bokom od všetkých sporov, ktoré v legendárnej kapele prebiehali. A napokon aj svojou povahou, nadhľadom a humorom, ktorým spracoval svoje spomienky vo vynikajúcej knihe Inside Out. Nešlo mu o nič a pritom o všetko – o radosť, ktorou by odmenil fanúšikov návratom tejto kapely. To sa mu už niekoľko rokov úspešne darí.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite