Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zomrela írska speváčka Sinéad O'Connorová

.tasr .kultúra

Jej najslávnejším hitom bola pieseň Nothing Compares 2 U.

Zomrela írska speváčka Sinéad O'Connorová wikimedia commons/Bryan Ledgard

zomrela írska speváčka Sinéad O'Connorová. Mala 56 rokov. Informuje o tom TASR s odvolaním sa na stredajšiu správu denníka The Irish Times.

Írske noviny v správe neuvádzajú príčinu speváčkinej smrti. Píšu, že po nej ostali tri deti. Jej syn Shane si zobral život pred rokom a pol vo veku 17 rokov.

Britský denník Daily Mail pripomína, že O'Connorová dlhé roky trpela duševnou chorobou.

V roku 2017 si zmenila meno na Magda Davittová. O rok neskôr konvertovala na islam a znova si zmenila meno, tentoraz na Shuhada Sadaqatová. V uplynulom období však verejne vystupovala pod svojím pôvodným menom a trávila čas v írskom grófstve Roscommon a v Londýne.

Ako pokračujú britské noviny, vo svojom poslednom príspevku na Twitteri zverejnila fotografiu syna Shanea s popiskom: „Odvtedy žijem ako živá mŕtva. Bol láskou môjho života, svetlom mojej duše.“

Speváčka vydala vo svojej kariére desať štúdiových albumov. Jej singel Nothing Compares 2 U sa stal v roku 1990 celosvetovou jednotkou podľa Billboard Music Awards.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite