Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Vo veku 96 rokov zomrel spevák Tony Bennett

.tasr .kultúra

Potvrdila to jeho reklamná agentka Sylvia Weinerová, ktorá dodala, že Bennett zomrel v New Yorku. Tam sa 3. augusta 1926 narodil.

Vo veku 96 rokov zomrel spevák Tony Bennett

vo veku 96 rokov zomrel v piatok v New Yorku americký spevák Tony Bennett. TASR o tom informuje na základe správ agentúry AP a webovej stránky stanice Sky News.

Konkrétnu príčinu smrti neuviedli, Bennettovi však v roku 2016 zistili Alzheimerovu chorobu. O päť rokov neskôr to verejne oznámil a na rady lekárov po viac než ôsmich desaťročiach v šoubiznise ukončil svoju koncertnú činnosť.

Tento jazzový a swingový spevák bol hudobne aktívny od polovice 30. rokov minulého storočia a svoj prvý album vydal v roku 1952. Počas svojej kariéry ich mal na konte viac než 70. Získal 20 ocenení Grammy. Prvú z nich mu udelili v roku 1962 za pieseň I Left My Heart In San Francisco. 

Počas svojej dlhej kariéry spolupracoval s rôznymi spevákmi vrátane Franka Sinatru či Lady Gaga, dodáva Sky News. Samotný Sinatra ho v jednom rozhovore v roku 1965 označil za "najlepšieho speváka v tomto biznise", pripomína Sky News.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite