Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Americký .klub pod lampou

.marian Jaslovský .kultúra .hudba

One Day Jazz Festival už nie je len jednodenné podujatie, tento názov „zdedil“ cyklus koncertov, ktoré sa budú konať do konca roka na rôznych miestach Slovenska a ktoré organizuje Martin Valihora.

Americký .klub pod lampou MARIAN JASLOVSKÝ Americký saxofonista Immanuel Wilkins a jeho kvarteto na One Day Jazz Festivale v .klube pod lampou.

ten stredajší, 5. júla, sa mal konať na nádvorí Starej radnice, ale s dažďom to vyzeralo tak akútne, že ho na poslednú chvíľu premiestnili do nášho .klubu pod lampou. Kvôli logistickým problémom (presun aparatúry, ladenie klavíra) sa vystúpenie začalo o pol hodiny neskôr, ale už teraz sa dá povedať, že Bratislava zažila jeden z koncertných vrcholov roka.

vizváryho saturnovské výlety

Prvá časť patrila slovensko-českej Crème de la Crème zostave. Eugen Vizváry sa svojou strhujúcou modernou hrou a prehľadom v mnohých žánroch vypracoval na skutočnú elitu slovenského jazzu a žánrov okolo neho – funku, soulu, r’n’b. V prvej polovici koncertu predstavil svoj projekt Saturnus s fantastickou zostavou: David Hodek – bicie, Ondřej Štveráček – tenorsaxofón a Tomáš „Gaštan“ Baroš – kontrabas. 

Jazz v .klube pod lampou v Bratislave: Hráč na klávesové nástroje Eugen Vizváry.Marian JaslovskýJazz v .klube pod lampou v Bratislave: Hráč na klávesové nástroje Eugen Vizváry.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite