Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Rozlúčka Indiana Jonesa aj švédski ufóni

.martin Papšo .kultúra .kultúra

Konšpirovanie má u nás vybudovanú peknú tradíciu, ale týka sa, bohužiaľ, len niektorých oblastí. Kultúra je opäť na chvoste záujmu. Rozhodli sme sa napraviť to a v rámci filmových premiér upozorniť na jednu osobu, ktorá za nimi stojí.

Rozlúčka Indiana Jonesa aj švédski ufóni PRESSFOTO LUCASFILM LTD./SITA Harrison Ford ako Indiana Jones v hlavnej úlohe amerického filmu Indiana Jones a nástroj osudu režiséra Jamesa Mangolda z roku 2023.

ako inak, je to americký Žid. Steven Spielberg je režisérska legenda a hoci sa autorsky nepodieľal ani na jednej z aktuálnych noviniek, my tie prepojenia odhalíme. Najprv sa pozrieme, ako dopadla rozlúčka s filmovou sériou o slávnom archeológovi, ktorú pred viac ako 40 rokmi odštartoval. 

 Druhý dnešný film je zo Švédska, pátra sa v ňom po Ufe a zjavne sa inšpiroval aj E. T. mimozemšťanom. Na záver si dáme animák od štúdia Dreamworks a šikovnejší čitatelia si ľahko domyslia, kto ho pred rokmi založil.

Film týždňa: Indiana Jones a nástroj osudu

Dr. Henry Jones Jr. býval kedysi slávny archeológ zažívajúci dobrodružstvá po celom svete. Dnes je to zlomený starý muž. Syn mu zomrel vo vojne a následne sa mu rozpadlo aj manželstvo s Marion. Útechu už nenájde ani v práci, pretože odchádza do dôchodku. Nečakane sa ale objaví jeho krstná dcéra Helena. Hľadá Archimedov vynález, ktorý umožňuje cestovať naspäť v čase. Zálusk naň si robí aj jeden bývalý nacista (aj keď, samozrejme, platí, a v našej republike dvojnásobne – raz nácek, vždycky nácek).

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite