Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Dom Albrechtovcov je oázou v centre Bratislavy. Pomôžme dokončiť zázrak

.marian Jaslovský .kultúra

Dom Albrechtovcov, kde bývala rodina muzikológa a pedagóga Jána Albrechta, bol desaťročia jedným z epicentier neoficiálnej kultúry v Bratislave. Na posedenia a diskusie o hudbe tam chodili generácie hudobníkov a nielen klasických, častým hosťom u „Hansiho“ Albrechta bol napríklad Andrej Šeban.

Dom Albrechtovcov je oázou v centre Bratislavy. Pomôžme dokončiť zázrak Marian Jaslovský

po smrti Albrechta a jeho manželky dom spustol a nádherná záhrada vyhynula. Nadácia Albrecht Fórum urobila počas 12 rokov zázrak a už teraz je to jeden z najutešenejších kultúrnych priestorov v Bratislave. Treba však ešte veľké investície do vnútorných priestorov, ktoré sú zatiaľ na koncertný život nepoužiteľné.

Marian Jaslovský

Do finále hlasovania, kto dostane dotáciu z nadácie VÚB, sa dostali dva projekty a tri dni pred koncom hlasovania nie je jasné, ktorý z nich uspeje v hlasovaní.

Marian Jaslovský

Skúsme pomôcť miestu, ktoré žije a kde sa uskutočnilo množstvo nezabudnuteľných koncertov, oáze normálnosti, kde zabudneme, čo sa deje na Slovensku. Je to hlasovanie formou obyčajnej SMS a bude vás to stáť minútu. 

Stránka na hlasovanie je tu: https://www.nadaciavub.sk/poklady 

FOTO ALBRECHT FORUM 

foto Albrecht forum

Občianske združenie Albrecht fórum uvádza: „Grant by nám pomohol dokončiť podlahy a stropy v koncertnej sále zhruba pre 70 ľudí. Táto sála bude slúžiť najmä ako útočisko komornej klasickej hudby, rovnako v nej však zaznie jazz, či iné štýly. Navyše, sála je multifunkčná a tak v nej pripravujeme výstavy, čítačky, debaty, ale aj workshopy. Spolu s pamätnou izbou Albrechtovcov a malou expozičnou sálou  bude tvoriť prvé poschodie nového kultúrneho centra v Bratislave.“ Dodajme, že súčasťou centra bude aj stála kaviareň. 

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite