Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Hudobným Cenám Anděl 2022 dominoval album Mira Žbirku Posledné veci

.tasr .kultúra

Křižíkův pavilon na Výstavišti Praha bol v sobotu večer miestom galavečera 32. ročníka odovzdávania výročných cien Českej hudobnej akadémie Anděl Coca – Cola 2022.

Hudobným Cenám Anděl 2022 dominoval album Mira Žbirku Posledné veci SITA/Jana Birošová Fotografia zosnulého speváka Miroslava Žbirku počas slávnostného otvorenia výstavy Miro Žbirka - Roky a dni na Bratislavskom hrade. Bratislava, 2. február 2023.

akadémia udelila sedem cien v hlavných a šesť cien v žánrových kategóriách, ocenenie bolo vyhlásené aj v kategórii najlepší slovenský album a osobnosť českej umeleckej scény uviedli do Siene slávy. 

Sobotňajší večer patril Mirovi Žbirkovi a jeho albumu Posledné veci, keď štyri nominácie premenil na štyri anjelské sošky. Toto ocenenie získal v kategóriách album roka, sólový interpret, skladba roka – za pieseň Nejsi sám (spolu so synom Davidom) – a v kategórii najlepší slovenský album.  

Posledné veci je posledný album Mira Žbirku, ktorý vyšiel v máji 2022.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite