Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Seriálové a filmové tipy: Lewis Capaldi, Svetlonoc aj ‘Ndrangheta

.bibiána Kristína Danitová .kultúra

Tohtotýždňová ponuka je veľmi pestrá. Nazriete vďaka nej do sveta hudby, športu aj prestavieb. Zavítate na slovenskú dedinu, kde miestni ešte stále veria na bosorky. Čakajú vás príbehy žien, ktoré bojujú s každodennými starosťami i s mafiou.

Seriálové a filmové tipy: Lewis Capaldi, Svetlonoc aj ‘Ndrangheta freepik/Freepik.com

Netflix

lewis capaldi: How I´m Feeling Now – 5. apríl

Intímny dokument o jednom z najznámejších hudobníkov súčasnosti režíroval Joe Pearlman. Zachytáva cestu Lewisa Capaldiho od čias, keď bol neznámym škótskym chlapcom túžiacim venovať sa hudbe, až po svetový úspech. V pozadí príbehu spevák a textár bojoval s obrovským tlakom, úzkosťami, vyrovnával sa so stratou súkromia a čoraz väčšou slávou. Vďaka nemu sa od minulého roku začalo viac hovoriť o Tourretovom syndróme. Toto neurologicko-psychiatrické ochorenie môže predčasne ukončiť Capaldiho hudobnú kariéru. 

svetlonoc – 7. apríl

Šarlota sa vracia do rodnej dediny v slovenských horách, z ktorej pred rokmi utiekla. Spriatelí sa s Mirou, mladou bylinkárkou, ktorá sa do dediny prisťahovala len nedávno. Ženy sa spriateľujú a to v dedine vyvoláva napätie.

Séria podivných udalostí spôsobí, že sa miestni začnú báť, že Mira a Šarlota sú bosorky. Majú strach z čarodejníckych zletov, ktoré sa nezaobídu bez pitia krvi nepokrstených detí. Šarlote sa vynárajú spomienky na sestru, ktorá pred rokmi záhadne zmizla. Bojuje nielen s predsudkami dedinčanov, ale aj s vlastnou minulosťou. Podarí sa jej nakoniec zistiť, čo sa stalo jej sestre?

Psychologicko-mysteriózny film režírovala Tereza Nvotová. Na scenári spolupracovala s Barborou Námerovou.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite