Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Adam Driver si to odšoféroval až k dinosaurom

.tereza Kravecová .kultúra

Čo by sa stalo, ak by sa Interstellar (2014) a Jurský park (1993) rozhodli jedného teplého júnového večera po pár pohároch vína splodiť potomka hodného návštevy kina? Nápad znie síce lákavo, no jeho prevedenie s názvom 65 (2023) nás stihlo presvedčiť o presnom opaku.

Adam Driver si to odšoféroval až k dinosaurom Dick Thomas Johnson/Wikimedia Commons

mills (Adam Driver) odchádza na vesmírnu misiu, aby z provízie/honoráru mohol zabezpečiť lepšiu budúcnosť pre chorú dcéru (Chloe Coleman). Medzitým však stroskotá na záhadnom mieste obývanom jašteričkami. Nie však tými s odnímateľným chvostom, čo v detstve počas letných prázdnin predstavovali azda pre každého obľúbenú zábavku na babkinej záhrade. Ide o praveké jašterice s ostrým chrupom, ktoré si Mills jednu po druhej podáva vo veľmi nudných akčných sekvenciách tvoriacich podstatnú časť hodinu a pol dlhého filmu. 

Keď teda v polovici deja náhodou aj budete potrebovať cikpauzu, naozaj o nič neprídete. Driver v kostýme ako okopčenom z Duny (2021) spoznáva čerstvo osirelú Kou, dievčatko len nedávno prebudené z kryospánku (Ariana Greenblatt) na stroskotanej vesmírnej lodi. Otcovské inštinkty ho aj napriek jazykovej bariére vedú jediným smerom: urobiť všetko preto, aby zachránil aspoň jedného preživšieho, a Koa je zhodou okolností vekovo veľmi podobná práve Millsovej dcére.

Na filme nie je, okrem naverbovania celkom schopného hereckého dua tráviaceho čas na pravekej zemeguli, nič pozdvihnutia hodné.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite