Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Seriálové a filmové tipy: Duchovia Inisherinu, Obeť aj Boj o moc

.bibiána Kristína Danitová .kultúra

Veľkými favoritmi tohto týždňa sú oceňované filmy ako Otec, Boj o moc a Duchovia Inisherinu. Na kvalite však nepostrádajú ani ostatné diela. Prinášajú zábavu aj vážne témy, humor aj drámu.

Seriálové a filmové tipy: Duchovia Inisherinu, Obeť aj Boj o moc Drazen Zigic/Freepik.com

Netflix

otec – 23. marec

Osemdesiatnik Anthony má demenciu. Hoci trpí najmä duševne, odmieta akúkoľvek dcérinu pomoc. Snaží sa pochopiť všetky zmeny, ktoré sa odohrávajú v jeho živote. Začína pochybovať o svojich najbližších a napokon aj o vlastnej mysli. Postupne čoraz viac stráca zmysel pre realitu. Príbeh je mozaikou rozkladu ľudskej osobnosti a toho, ako choroba ovplyvňuje celú rodinu.

Dráma režiséra a scenáristu Floriana Zellera vychádza z jeho rovnomennej divadelnej hry. Na jej úprave do filmovej podoby sa podieľal Christopher Hampton. Hlavnej úlohy sa bravúrne zhostil Anthony Hopkins. Po jeho boku hrali Olivia Colman, Mark Gatiss, Imogen Poots, Rufus Sewell a Olivia Williams. Snímka získala Oscara za  najlepšieho herca v hlavnej úlohe a scenár.

nočný agent – 23. marec

Agent FBI Peter Sutherland pracuje ako operátor tiesňovej linky pre špiónov. Keď telefón zazvoní, Peter sa zrazu stane ochrancom Rose Larkinovej. Tú ohrozujú teta a strýko. Popri tom sa Peter zapletie do vyšetrovania a snaží sa odhaliť zradcu. Podarí sa mu ochrániť Rose a zistiť, kto sa infiltroval do Bieleho domu? 

Akčný triler režíroval Seth Gordon.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite