Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Seriálové a filmové tipy: Pornhub, Ted Lasso aj Bono & The Edge

.bibiána Kristína Danitová .kultúra

Tohtotýždňová ponuka sa venuje stránke s videami pre dospelých, ale aj tomu, ako jedna farmaceutická rodina maskovala svoje aktivity za podporu umenia. Tradične však nechýba dráma, napätie a kúsok fantázie. Na svoje si prídu aj fanúšikovia U2.

Seriálové a filmové tipy: Pornhub, Ted Lasso aj Bono & The Edge DCstudio/Freepik.com

Netflix

pornhub: Sex, peniaze a internet – 15. marec

Pornhub, stránka s erotickým a pornografickým obsahom, je rovnako úspešná ako kontroverzná. Samotná platforma patrí pod spoločnosť MindGeek, ktorá sa v minulosti prezentovala ako technologická korporácia. Je navštevovanejšia ako Netflix či Amazon a funguje ako každá iná firma. Veľkým problémom je, že na stránku môže videá pridávať ktokoľvek, a tak sa na nej šíri nevhodný obsah, ako napríklad zábery obetí obchodovania s ľuďmi či sexuálneho zneužívania. Pridávaný obsah je však pri súčasnom fungovaní nemožné regulovať. Tým sa zaoberajú mnohí aktivisti volajúci po zmene. Film režisérky Suzanne Hillinger rozpráva o produkcii a konzume porna, ako aj o tom, čo motivuje ľudí stať sa jeho tvorcami. 

svetlo a tiene, 2. séria – 16. marec

Alina a Mal sa pokúšajú viesť normálny život. Darkling im to však nedovolí. Je mocnejší ako kedykoľvek predtým a túži po ešte väčšej sile. Chce získať Alininu moc. Tá mu vzdoruje a pátra po magických artefaktoch, aby mu zabránila zneužiť ich sily. Podarí sa jej poraziť ho? 

Fantasy seriálu vytvoril Eric Heisserer. Je natočený podľa dvoch knižných sérií – Svetlo a tiene a Vrania šestka – od Leigh Bardugo. Jessie Mei Li sa vracia ako kartografka Alina. Po jej  boku sa predstaví Archie Renaux v úlohe Mala, rovnako ako Ben Barnes v roli Darklinga. 

maestro v D moll – 17. marec

Orestes je známy hudobník. Počas pandémie koronavírusu sa presťahuje na grécky ostrov, aby tam založil hudobný festival. Popri tom sa čoraz viac stáva súčasťou miestnej komunity. Spoznáva nielen jej krásne, ale aj temné stránky, ako napríklad domáce násilie a homofóbiu. Sám sa ocitne vo vzťahu s oveľa mladšou Kleliou. Jeho pobyt sa čoraz viac komplikuje. Podarí sa mu splniť svoj cieľ?

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite