Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Na festivale Berlinale ocenili film Mimi slovenskej režisérky Miry Fornay

.tasr .kultúra

Film získal Veľkú cenu medzinárodnej poroty v sekcii Generácia Kplus, ktorá je venovaná mladým divákom.

Na festivale Berlinale ocenili film Mimi slovenskej režisérky Miry Fornay youtube.com

film Mimi slovenskej režisérky Miry Fornay získal na filmovom festivale Berlinale Veľkú cenu medzinárodnej poroty v sekcii Generácia Kplus, ktorá je venovaná mladým divákom. Oznámili to v sobotu organizátori festivalu, informuje TASR.

„Tento film si podmanil porotu od prvého záberu. V čarovnom mikrokozme lesa, ktorý sa stáva dejiskom pre tvrdohlavú mladú hrdinku, sa stretávajú rozmanité témy, postavy a zápletky,“ uviedla porota v odôvodnení výberu Mimi za najlepší film vo svojej kategórii.

Fornayovej štvrtý celovečerný hraný film podľa porotcov oslavuje vynaliezavosť, tvorivosť a otvorenosť. „Svojím tónom, tempom a zmyslom pre humor sa pôsobivo pohybuje na pomedzí reality a fantázie,“ vyzdvihla medzinárodná porota Generácie Kplus.

Film Mimi (Cesta hrdinky) mal na prestížnom Berlinale svetovú premiéru, do slovenských kín príde v marci. Rozpráva príbeh sedemročnej Romy, ktorá hľadá svoju stratenú andulku. Jej odhodlanie nájsť Mimi vedie Romy cez prastarý dunajský les, kde stretáva postavy s vlastnými príbehmi. Hoci stratila milovanú Mimi, nájde oveľa viac, dobrodružstvo a nových priateľov. Snímku nakrúcali v lesoch pri Bratislave.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite