Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Filmy týždňa: Narcizmus, agilní dôchodcovia aj nový Ant-man

.martin Papšo .kultúra .film

V týchto dňoch si pripomíname tri smutné výročia. Komunistický puč, vraždu a vojnu. Kvôli zachovaniu psychickej rovnováhy nezaškodí nazrieť do kina. Premiéru mali totiž filmy, ktoré sa rôznym spôsobom dotýkajú komédie či zábavy.

Filmy týždňa: Narcizmus, agilní dôchodcovia aj nový Ant-man PRESSFOTO FILM EUROPE Kristine Kujath Thorp ako Signe v hlavnej postave čiernej satirickej komédie režiséra Kristoff era Borgliho Je mi zo seba zle z roku 2022.

prvá novinka je poriadne čierno-humorná a ukazuje, kam až môže človeka dohnať narcizmus, najmä ak sa skombinuje s dovozom podozrivých ruských liekov. Druhá je o agilných dôchodcoch v starobinci, ktorí s novým opatrovateľom naberú druhý dych. Škoda, že istého agilného na(r)cistického dôchodcu z Kremľa tiež nezavreli do starobinca. Posledná novinka je pokračovaním nekonečného komiksového boja dobra so zlom. 

film týždňa: Je mi zo seba zle

Signe je mladá žena, ktorá neznesie, ak je čo i len pár minút pozornosť okolia venovaná iným smerom ako jej. Na pohode jej vôbec nepridáva fakt, že jej priateľ Thomas sa začína úspešne presadzovať ako moderný umelec. Našťastie, pri jednom krvavom incidente v práci Signe na vlastnej koži zažije, koľko pozornosti dokážu prinášať traumatické udalosti. Dostane preto geniálny nápad, hotovú atómovku na pritiahnutie pozornosti – nakúpi si podozrivé lieky z Ruska. Vedľajšie účinky majú zabezpečiť pozoruhodné zdravotné problémy. 

Je mi zo seba zle je nórska satirická komédia, ktorá zobrazuje desivé dôsledky narcistickej seba-prezentácie. Inak povedané, uvidíte, čo nás čaká, keď predsedovi pod statusmi klesne počet lajkov. Satira je to naozaj dôsledná a neponecháva ani milimeter sympatií k hlavnej postave, či nádeje na jej premenu.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite