Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Filmy týždňa: Radosť zo života, smútok na Vianoce aj komiks

.martin Papšo .kultúra .film

Napriek ťaživým správam, ktoré sa na nás v poslednej dobe valia oveľa viac než bývalo zvykom, sa dá v živote nájsť dosť dôvodov na radosť, hoci aj drobnú. Napríklad dobré filmy v kine. A niektoré z nich sú práve o radosti zo života.

Filmy týždňa: Radosť zo života, smútok na Vianoce aj komiks PRESSFOTO CINEMART Jarmila (Anna Cónová) a jej vyslúžilý cirkusový kôň v novom českom filme Buko, ktorý napísala a režírovala Alice Nellis.

napríklad česká komédia o čerstvej vdove. Radosť jej prinesie starý cirkusový kôň, aj keď koní sa vždy veľmi bála. Vianoce tiež zvyknú prinášať radosť a nádej. Už je koniec októbra a výzdoba nikde, tak nám ich príchod pripomenie aspoň vianočný príbeh chlapca z detského domova. Na záver si dáme trochu prepálených a presolených pukancov. 

film týždňa: Buko

Jarmile zomrel muž a zrazu nevie, čo si počať. Prežili spolu harmonicky dlhé desaťročia, deti sú už odrastené a ona nečaká od života žiadne nové dobrodružstvá. Čo dobrodružstvá, nečaká už vôbec nič. Už len nejako prečkať ten zvyšok pri zapnutej televízii. Ale nezbedný nebožtík pre ňu v závete pripravil ešte jedno prekvapenie – starého cirkusového koňa Buka. Najprv sa ho zdráha prijať, lebo z koní mala vždy veľký strach, ale nakoniec si k sebe možno nájdu cestu. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite