Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Blondínka a jej verzia príbehu Marilyn Monroe

.bibiána Kristína Danitová .kultúra

Dlhoočakávaný film Blondínka o živote ikony päťdesiatych rokov uzrel svetlo diváckeho sveta. Ten ho prijal pomerne rozpačito. Kritike sa nevyhlo spracovanie, zobrazovanie nahoty či násilia, no publikum ocenilo herecký výkon niektorých postáv.

Blondínka a jej verzia príbehu Marilyn Monroe SITA/Netflix via AP Ana de Armas v úlohe Marilyn Monroe.

meno Marilyn Monroe je značka, ktorá pritiahne pozornosť. Rovnako ako ľudí priťahovali filmy s ňou, priťahujú ich aj tie o nej. Nebolo to inak ani pri snímke režiséra Andrewa Dominika, ktorá vyšla len pred pár dňami. Divákov zaskočila hneď na začiatku. Na pozretie filmu potrebujete takmer tri hodiny. 

Nejde ani o klasickú biografiu. Predlohou pre film je román od Joyce Carol Oatesovej. Jej dielo je beletrizovanou verziou kariéry a súkromného života americkej herečky. Časť z neho vychádza z reality a zvyšok je fikcia. Vo filmovej novinke nedostanete o jej živote ucelený obraz. Je to skôr koláž z udalostí jej života, ktoré od seba delia menšie alebo väčšie medzery. Niečo je vysvetlené, niečo nie. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite