Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Seriálové a filmové tipy: Marilyn Monroe aj Sarah Jessica Parker ako čarodejnica

.bibiána Kristína Danitová .kultúra

Tohtotýždňovej ponuke kraľuje film, na ktorý diváci po celom svete čakali mesiace. Je ním Blondínka. Život Marilyn Monroe púta pozornosť aj desiatky rokov po jej smrti. Za zmienku stojí i príbeh mladého muža, ktorý sa rozhodol odniesť pivo chlapom na fronte.

Seriálové a filmové tipy: Marilyn Monroe aj Sarah Jessica Parker ako čarodejnica pexels.com

Netflix

blondínka – 28. september

Meno Marilyn Monroe pozná každý. Herečka, modelka a speváčka sa dodnes považuje za symbol krásy a jednu z najznámejších ikon päťdesiatych rokov. Keď zhasli reflektory a kamery prestali nakrúcať, Marilyn sa stala Normou Jeane Mortensonovou. V súkromí bojovala s užívaním návykových látok, depresiami a úzkosťami. Nedarilo sa jej ani v partnerských vzťahoch. Aký je príbeh ženy, ktorá žala v práci jeden úspech za druhým, kým mimo nej ju čakali zlyhania a pády?

Psychologickú drámu napísal a režíroval Andrew Dominik. Inšpiroval sa rovnomenným románom od spisovateľky Joyce Carol Oates. Film neponúka skutočný príbeh Marilyn Monroe, ale fiktívny obraz o jej živote a kariére, ktorý sa môže a nemusí držať skutočnosti. 

V hlavnej úlohe sa predstavila Ana de Armas. Ďalšie postavy stvárnili Adrien Brody, Bobby Cannavale, Xavier Samuel a Julianne Nicholson.

cisárovná – 29. september

Alžbetu Bavorskú, známu najmä ako Sissi, netreba nikomu predstavovať.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite