Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prehľad streamovacích služieb. Ktorá je najlepšia?

.bibiána Kristína Danitová .kultúra

Sledovanie seriálov a filmov na streamovacích službách sa pomaly stalo bežnou súčasťou našich životov. Ich počet sa neustále zvyšuje a všetky nás lákajú skvelým obsahom a rôznymi výhodami. Preto sme si pre vás pripravili ich porovnanie.

Prehľad streamovacích služieb. Ktorá je najlepšia? pixabay.com

najznámejšími platformami na sledovanie programov sú u nás Netflix, HBO Max, Apple TV+ a Disney+. Ponúkajú širokú knižnicu filmov a seriálov, zábavných aj vzdelávacích relácii, ale stále nie sú plnohodnotnou náhradou klasickej televízie. Nevenujú sa spravodajstvu. Ich doménou je najmä prinášanie programov, ktoré si môžete sami vyberať podľa vlastného vkusu a sledovať ich môžete kedykoľvek a kdekoľvek. 

ktorá je lepšia?

Ponuka streamovacích služieb je pestrá a zároveň plná odlišností. Všetky služby s výnimkou Netflixu ponúkajú jednotné predplatné, ktorého súčasťou je presne určený počet účtov, prostredníctvom ktorých sa dostanete k obsahu a na koľkých zariadeniach súčasne môžete mať spustené prehrávanie. Pri Netflixe sa to líši podľa druhu predplatného.

Každá streamovacia platforma ponúka svoj obsah. Žiadna z nich nie je úzko špecifikovaná na jeden žáner. Sú skôr univerzálne, ale s rozdielnym obsahom a programovou skladbou. Divák by si mal byť schopný vybrať na všetkých službách dostatočný počet zaujímavých filmov a seriálov. Najzložitejšie je vybrať si službu, ktorú si predplatíte.

Najširšiu ponuku filmov a seriálov má jednoznačne Netflix, ktorý je z nich najstarší. V knižnici má viac ako štyritisíc filmov a takmer dvetisíc seriálov a relácií. HBO Max, ktorý v šírke obsahu skončil na druhom mieste, má o polovicu menej filmov a o takmer tretinu menej seriálov. Nasleduje Disney+, ktorý ponúka predplatiteľom viac ako sedemsto filmov a takmer tristo seriálov. Najchudobnejšiu ponuku má Apple TV+, ale zároveň ako jediná streamovacia služba ponúka výlučne vlastnú tvorbu. Tá obsahuje viac ako tri desiatky filmov a päťdesiat seriálov. Ponuky streamovacích služieb sa neustále rozrastajú o nové projekty. Pribúdajú nielen nové diela, ale i tie staré. Nájdete tam napríklad čiernobiele filmy. Netflix a HBO Max dokonca majú v knižnici niekoľko českých a slovenských filmov. Všetky streamovacie služby s výnimkou HBO Max ponúkajú divákom možnosť pozrieť si pripravované diela a pridať si ich do zoznamu, aby ste boli informovaní o ich vydaní.

Pri každej platforme však máte možnosť stiahnuť si film alebo seriál do zariadenia a pozrieť si ho bez pripojenia na internet.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite