Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Filmy týždňa: Výbuchy lásky, rozvody aj superzvieratá

.martin Papšo .kultúra .kultúra

Základom rodiny aj kresťanstva je láska. A kto iný má mať rád tvrdých kresťanov, ak nie tvrdý predseda Rodiny? Pri 12 deťoch sa tej lásky narozdával, tak hádam sa niečo ujde aj tým deťom. Nám sa jej v dnešných filmoch dostane vrchovato.

Filmy týždňa: Výbuchy lásky, rozvody aj superzvieratá PRESSFOTO FILMTOPIA Záber z kanadsko-amerického dokumentárneho filmu Erupcia lásky z roku 2022, ktorý režírovala Sara Dosa.

V rámci aktuálnych kinopremiér preskúmame jej najrôznejšie podoby. Najprv to bude elektrizujúca erupcia partnerskej lásky, kombinovaná s profesijnou. Nasledovať bude láska bezpodmienečná – animovaného psíka voči svojmu pánovi. A keďže sú obaja superhrdinovia, bude to poriadne vybuchovať a iskriť. Na záver sa pozrieme, ako to vyzerá, keď láva vychladne, iskra pohasne a prídu rozvody.

film týždňa: Erupcia lásky

Francúzi sú špecialisti na manželské dvojice, ktoré sa spolu vášnivo venujú nejakej nebezpečnej vedeckej oblasti. Curieovcom dáme pokoj, pozná ich každý priemerný divák Duelu, a povenujeme sa menej známym, ale rovnako zaujímavým Krafftovcom. Katia a Maurice mali v živote dve veľké lásky – seba navzájom a sopky. Príbeh tohto milostného trojuholníka sa rozhodla porozprávať mladá americká dokumentaristka Sara Dosa. 

Katia a Maurice sopky nielen študovali, ale často k nim chodili aj na návštevy – najlepšie v čase ich erupcií.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite